• featured-work
  • featured-work
  • featured-work
  • featured-work
  • featured-work
  • featured-work
Iso 2-Zërshe

websites E konsideruar si forma më e thjeshtë e polifonisë shqiptare, iso-polifonia 2 zërëshe është e përhapur në të gjithë jugun e Shqipërisë. Iso-polifoninë dy zërëshe (marrje dhe prerje) e hasim si tek gratë ashtu edhe tek burrat.

Iso 3-Zërshe

websites Iso-polifonia tre zërëshe është mbizotëruese në repertorin iso-polifonik popullor të fshatrave të Shqipërisë së Jugut, apo e njohur si iso-polifonia vokale, dhe ajo qytetare e shoqëruar me saze.

Iso 4-Zërshe

websites 4-zërëshi është vetëm në folklorin muzikor lab. Themi kështu, pasi ajo formë e 4- zërësh që hasim në ison toske të Skraparit, nuk ka arritur deri më sot të strukturojë një zë të katërt të plotë ashtu si në iso-polifoninë labe.